Gör det lätt – flytta rätt

För eller senare kommer vi alla vara med om det omständliga projektet med att flytta bostad. Oavsett om det är första flytten från föräldrahemmet till studentkorridoren, eller om det är från lägenheten i stan till villan på landet är det åtagande som kräver mycket planering och hårt arbete. Är du ordentligt förberedd på vad själva flytten kommer att innebära så kommer det att kännas avsevärt lättare.

Rensa bostadenAVIS Flyttbil

Innan du börjar planera flyttdagen och bokar skåpbil kan det vara en bra idé att se till att rensa ut allt som du inte behöver ta med dig till nästa bostad. Gamla kläder och möbler som du kanske inte använder eller vill ha längre kan du med fördel skänka till välgörenhet eller sälja på loppis eller second hand-affärer. Varje pinal du gör av med, slänger eller säljer, kommer att vara en grej mindre att bära och lasta. Dessutom får du chansen att göra den nya bostaden ny och fräsch genom att göra dig av med allt det gamla.

Planera

När du fått ut allt onödigt från hemmet är det läge att börja planera flyttdagen och införskaffa flyttlådor. Försök att undvika att packa i påsar och väskor, utan ta så mycket som möjligt i papplådor, eftersom lådor har fördelarna med att de är lätta att bära, stapla och organisera. Ingen som hjälper till vid en flytt tycker att det är särskilt kul att mötas av en hög med plastpåsar att bära ut till flyttbilen. Flyttlådorna brukar man hitta till bra pris på de flesta byggvaruhus och detaljhandlare. Är det en stor flytt med många tunga lådor och stora möbler är det nödvändigt att vara flera som kan hjälpas åt att bära. Spika flyttdagen med dina medhjälpare och boka flyttbilen hos AVIS.

Hyra flyttbil

När du ska hyra flyttbil kan skåpbil ett bra val. Skåpbilarna är smidiga att manövrera, ungefär som en vanlig bil och får lov att framföras på ett vanligt B-körkort. Beroende på hur stora dina möbler är, eller hur mycket du tänkte flytta per runda bör du välja storlek på flyttbilen. På Avis Biluthyrningen i Lund har vi ett stort urval av skåpbilar som passar utmärkt till flytt. Dessutom kan vi erbjuda envägshyra, vilket gör det smidigt om du ska flytta från en stad till en annan och inte kan lämna tillbaka flyttbilen där du hyrde den. Avis uthyrningsställen finns i de flesta större orter i Sverige och kan väljas om återlämningsställe efter din flytt.

Boka din flyttbil hos oss idag. Välkommen!